Advies

Hartslag - en trainingszones

Een hartslagmeter is een handig hulpmiddel om meer rendement uit uw trainingen te halen. Er zijn bij CyclingWeb.nl verschillende hartslagmeters te koop. Bij CyclingWeb.nl heeft u al voor een klein bedrag een goede hartslagmeter.

Advies

Welke Steek (BCD) heb ik?

BCD (of ook de “steek” genoemd) staat voor Bolt-Circle-Diameter van de crank. Dit is de diameter van de cirkel die door het hart van de bladbouten van de crank loopt. Er wordt gesproken over bijvoorbeeld een BCD van 110 mm of  Wat is dat precies?

Advies

Supercompensatie

Vaak gehoord, maar wat is dat nou eigenlijk?
Om in topvorm te komen is trainen erg belangrijk. Door te trainen ontwikkelen uw spieren en longen zich en dat allemaal met één doel: Harder fietsen! Veel renners vergeten nog wel eens dat het ook belangrijk is om rust te nemen.

Advies

Core Stability

Is dat nou nodig voor een fietser? Het antwoord is kort en krachtig: JA. Wilt u blessures voorkomen? Dan kunnen Core Stability oefeningen een grote hulp zijn. De oefeningen versterken de stabiliteit van de romp en zorgen ervoor dat u beter in balans blijft, tijdens het sporten én in het dagelijkse leven.

Advies

Verzettentabel

Onderstaande tabel is een overzicht van de meest voorkomende tandwielcombinaties bij een racefiets met 28″ wielen. Bovenaan (horizontaal) staan het aantal tanden per tandwiel vooraan (voorblad) en verticaal staan het aantal tanden per tandwiel achteraan.